Forfattere

THORBJØRN ELVESTAD

Thorbjørn er utdannet pedagog med 3-årig bachelor i steinerpedagogikk. Han har over syv års erfaring som lærer innen steinerskolen, hvor muntlig formidlingsevne og ikke opplesning fra bøk er en sterk tradisjon. Thorbjørn er en dyktig formidler og har mang en gang og ved flere anledninger trollbundet sine tilhørere med de gode og kjære folkeeventyrene, beretninger om vikingene og de gamle grekerne, fabler og natursagn for å nevne noen.


Thorbjørn er også innehaver av T.Elvestad, og stiftet T.Elvestad i 2016 for å være en platform for egne utgivelser. Samtidig har han åpnet forlaget sitt for alle med en drøm bokutgivelse.


Thorbjørn omtaler seg selv som skapforfatter i over 15 år før han utga sin første illutrerte barnebok i 2017. Frem til da har han jobbet med flere manus, og selv om noen er forkastet, jobber han fortsatt med flere. Hans yndlingssjangre er skjønnlitteratur, med spesialfelt innen kategoriene science-fiction, fantasy og moderne folkeeventyr. Innenfor sakprosa interesserer han seg for arkitektur, magi, astronomi, historie og filosofi.

Thorbjørn har skrevet fortellinger siden han gikk på barneskolen, og stilskriving (spesielt der elevene fikk velge tema selv) var hans favorittfag. Han har alltid elsket å lese bøker, og det er spesielt den måten fortellingene appellerer til fantasien og den indre bildedannelsen som fascinerer han. Thorbjørn sier at: "Jeg ser garantert ikke de samme bildene for meg, som det fortfatteren gjorde, og slik er det også med mine egne fortellinger. Hvordan kan jeg skrive, slik at leserne kan se de bildene jeg ønsker? For jeg vet at de bildene du ser for deg når du leser min(e) fortellinger, er ikke de samme som jeg så da jeg skrev fortellingen."

Thorbjørn er ikke så opptatt av mainstream - det som alle andre gjør - og liker å gjøre ting på sin egen måte. Slår du det sammen med å være en aldri så liten perfeksjonist, så får du en ganske artig kombinasjon, ifølge han selv. Thorbjørn sier at han skriver sine fortellinger mest for seg selv. Han skriver de fortellingene han selv skulle ønske å lese, men som han ikke har funnet andre steder. Derfor kan det hende du vil se på hans fortellinger som rare, sære, morsomme, overraskende og (forhåpentligvis) en kilde til virkelig gode leseopplevelser.

Til nå kan du kjøpe barneboken "Sagnet om Abhainnanam", med vakre illustrasjoner av Tanja Rossita. Det er en historie med humor og alvor, som kan leses og nytes av lesere i alle aldre, men den er først og fremst en barnebok, med en aldri så liten pedagogisk forankring i 3.klassingen (8-åringen) i henhold til steinerskolens pedagogikk, og tanker om hvor barnet befinner seg i sin egen utvikling.


Har du spørsmål til Thorbjørn?

Kontakt han på thorbjorn@telvestad.no eller 456 61 851.

UTGIVELSER

Sagnet om Abhainnanam


En alvorlig, morsom og vakker skildring av et tjerns reise til havet. Et natursagn for barn i alle aldre.

Reisen til Tellali


En gratis sanntidsroman. Les romanen i sin helhet her på våre nettsider. Kom ofte tilbake for å få med oppdateringer.

Hemmeligheten ligger i å skrive med hjertet, og IKKE med hodet

 

Thorbjørn Elvestad

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert om de siste nyhetene hos oss, og vær den første til å bli oppdatert om nye prosjekter og utgivelser.

E-postadressen du oppgir brukes kun til utsending av nyhetsbrev, og du kan når som helst melde deg av.