Tjenester

TJENESTER


Her finner du en oversikt over de tjenester vi tilbyr, med prisliste.

SKRIVEHJELP OG VURDERINGER

MANUSVURDERING

For deg som lurer på om et prosjekt er verdt å viderefølge.


Har du skrevet et manus til for eksempel en bok, eller du har en idè om en bok, men usikker på om det er verdt å jobbe videre med, eller forfølge bokrealiseringsdrømmen?

Da kan manusvurdering være den rette tjenesten for deg. Vi går igjennom ditt manus og gir deg en tilbakemelding på hva som er bra, og hva du potensielt kan/bør endre på.

Husk at alt vi tilbyr er forslag og til syvende og sist er det ditt manus, og du står fritt til å ta imot våre råd eller ikke.


Vi beregner prisen for tjenesten på følgende måte:

kr 750,- per 5000 ord, og vi fakturer deg for maksimalt kr 7500,- uavhengig av lengden på manuset / ide-konseptet. Det vil si at dersom manuset ditt er på over 50.000 ord, så vil vi ikke fakturere deg for mer enn kr 7500,-, dog ved et såpass langt manus så vil leveringstiden kunne bli noe lenger.


Leveringstid:

Vi gjennomfører manusvurdering i de fleste tilfeller innen 48 timer (eksl. helge- og helligdager). Merk at ved lengre manus eller mer kompliserte fagrelaterte tekster, vil leveringstiden kunne være noe lengre. Vi strekker oss så langt som mulig for å kunne levere alle manusvurderinger innen 14 dager.

Kr 750 per påbegynte 5000 ord

GHOSTWRITING (SKRIVEHJELP)

For deg med en historie på hjertet, men ikke tiden til å skrive den.


Hva er Ghostwriting?

Kort sagt betyr "Ghostwriting" at en bok, artikkel, rapport eller annen publikasjon er skrevet av en eller flere andre personer på vegne av den personen som krediteres for arbeidet.


Hvorfor benytte seg av en ghostwriter?

Selv om ghostwriting er mer vanlig for publikasjoner i næringslivet enn blant privatpersoner, og de fleste forfattere skriver sine egne bøker, så finnes det fortsatt mange grunner til å benytte en ghostwriter, selv som privatperson.

Kanskje har du idèene til en historie, men er usikker på hvordan du skal skrive den?

Kanskje kan du av ulike årsaker ikke skrive historien din selv?

Kanskje har du ikke tid til det i en travel hverdag?


Hvem kan benytte seg av en ghostwriter fra T.Elvestad?

Alle som ønsker det, kan benytte seg av denne tjenesten.


Hvordan går en Ghostwriter frem?

Når vi hyres inn som Ghostwriter av din bok/filmmanus/rapport/publikasjon - uavhengig om du er en privatperson eller representerer et foretak - så ber vi deg om å fortelle oss litt om prosjektet ditt. Hva har du av idèer og tanker rundt det å bruke en ghostwriter, og hva du ønsker vi skal hjelpe deg med.

Det er opp til deg og prosjektet ditt hvor mange møter som er nødvendig. Noen ganger har vi kun ett møte, mens andre ganger og ved større prosjekter kan vi ha langt flere. Hvor mange møter som er nødvendig avhenger også av om du har ferdige notater du vil vi skal bruke, om du dikterer et manus via opptak (diktafon) eller om du formidler dine idèer skriftlig eller muntlig. Om du har et komplett manus i tankene, eller om du gir oss noen ankerpunkter og lar oss fylle inn tomrommene.

Uansett hva ditt prosjekt er, om det er en biografi, en krimbok eller den neste Harry Potter, så beholder du rettighetene til det ferdige produktet. Det eneste vi krever er at du på innsiden på begynnelsen av boken/publikasjonen har med linjen/teksten: "Denne boken/rapporten/publikasjonen er Ghostwritet av T.Elvestad på vegne av [ditt navn]."

Du betaler ghostwriteren bare en gang, og du eier rettighetene til boka. Du velger selv hva du vil selge boken for, og om du vil utgi boken på vårt forlag eller er annet forlag, er opp til deg selv. Så lenge du opplyser om på kolofonsiden at boken /publikasjonen er Ghostwritet av T.Elvestad, så har ikke vi noen flere krav.


Hva koster det å benytte en Ghostwriter?

Prisen vil variere fra prosjekt til prosjekt, så vi har ingen standardpriser eller fastpris å gi deg. Men her har du noen eksempler:


EKSEMPEL 1:

Roman for ungdom på 200 sider, vanlig pocket format. Manuset er mer eller mindre gjengitt på diktafon (opptak fra oppdragsgiver). Boken blir skrevet på 20 dager. Inkludert i prisen er korrektur og generell språkvask.

Prisantydning: kr 20.000,-


EKSEMPEL 2:

Barnebok for barn 6-10 år på 50 sider, A4-format (omtrentlig det samme som "Sagnet om Abhainnanam"). Manuset er gitt som idèer fra oppdragsgiver, og vi har fylt ut tomrommene. Boka skrives på inntil 20 dager, avhengig av antall korrigeringer fra oppdragsgiver. Inkludert i prisen er korrektur, generell språkvask, og korrigeringer fra oppdragsgiver.

Prisantydning kr 12.500,-


EKSEMPEL 3:

Faktabok / fagbok for ungdom/voksne på 400 sider. Ordinær fagbokformat. Manuset er dels gitt som idèer og dels gjengitt på diktafon (opptak fra oppdragsgiver). Boka skrives på rundt 4 måneder, og inkluderer kildehenvisninger, korrigeringer fra oppdragsgiver. Inkludert i prisen er korrektur og genrell språkvask.

Prisantydning kr 75.000,-

Prosjektavhengig

Omslagsdesign

For deg som ønsker å sette prikken over i-en på ditt bokcover.


"Ikke døm boken etter omslaget", lyder det velkjente ordtaket. Men et godt designet omslag kan bety en stor forskjell. Hvor innbydende boken er har så absolutt en innvirkning på om boken tiltrekkes seg lesere eller ikke. Men fortsatt er inneholdet mellom permene det viktigste for å holde på leseren.


T.Elvestad Forlag tilbyr design av bokcover til en fastpris av kr 4250 ved bruk av illustrasjoner, skisser eller idéer du allerede har. Hvis du ønsker å benytte deg av våre illustratører eller kontakter gjelder egne priser. Normalt vil et heldesignet omslag inkludert illustrasjoner ligge på et sted mellom kr 7500-12500.


Ta kontakt med oss for å høre om mulighetene for design av ditt omslag.


Fastpris 4250,-

Tillegg for illustrasjoner 3250,- til 8250,-

Ombrekking

For deg som ønsker hjelp til å lage bokmanuset trykkeriklart.


Ombrekking er kort fortalt prosessen med å gjøre en bok klar for trykkeriet. Det innebærer å sørge for at boken er lett å lese, har riktig skriftstørrelse, mellomrom, at setningene ligger pent og pyntelig på siden, og at ingen avsnitt ender eller begynner med et sideskifte, snarere begrenser seg til å begynne eller slutte før man blar om i boken. Vi tilbyr ombrekking både til egne forfattere og til eksterne forfattere. 


Vi tilbyr ombrekking til:

kr 42 per side (rene tekstsider med maks 1-3 bilder / illustrasjoner per kapittel)

kr 70 per side (ved mer kompliserte bøker, slik som f.eks. barnebøker med helsides illustrasjoner)

kr 95 per side (ved kompliserte bøker slik som fotobøker med blanding av tekst og bilder i collage)

42-95,- per side

Redaktørkonsultasjon

For deg som ønsker hjelp til å kna manuset "på plass".


T.Elvestad forlag tilbyr redaktør tjenester til både egne forfattere og eksterne forfattere. En redaktørs oppgave er å gå igjennom manuset med et falkeblikk og et nytt perspektiv. Det er lett å se seg blind på eget arbeid når man jobber med tekst, og spesielt et bokmanus som kanskje også endrer seg ettersom man skriver. Nye idéer kommer til, gamle idéer blir forkastet. Da kan det være fort gjort å miste trådene og manuset kan ha små glimt som ikke henger sammen. 

Å oppdage disse og hjelpe forfatteren på rett vei, er blant oppgavene til en redaktør. Foruten å komme med forslag til språkvask og endringer som gir manuset bedre flyt i språket.


Ved en redaktørkonsultasjon går redaktøren grundigere tilverks enn ved en manusvurdering. Etter gjennomgang vil redaktør kommentere i margen på manuset og gi deg en sammenfattende rapport om hva som er bra og hva som eventuelt kan gjøres bedre i manuset for å få med prikken over i-en.


Forlaget tilbyr redaktørtjenester til kr 950 per påbegynte 5000 ord. Vi har en makspris på redaktørkonsultasjon på kr 25000 per boktittel, per gjennomgang. Ved flere gjennomganger på samme boktittel gir forlaget 20% avslag på gjennomgang nr 2 og 30% avslag på ytterligere gjennomganger.

950,- per påbegynte 5000 ord

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert om de siste nyhetene hos oss, og vær den første til å bli oppdatert om nye prosjekter og utgivelser.

E-postadressen du oppgir brukes kun til utsending av nyhetsbrev, og du kan når som helst melde deg av.